Wednesday, November 10, 2021

HET HERFTSTTIJ VAN BELGIE VANDAAG.

De onaantrekijke Vlaamse regering stapelt sabotage en onredelijkheid op. Deze hybriede troep is niet langer te harden. De onderwijsstrategie is een fiasco, het klimaat wordt een "lucha libre" en de internationale geloofwaardigheid van de Heimat nostalgie ligt onder het nul punt. Normaal dat Bart Van Loo, David Van Reybroek , Luc Tuymans § Co. zich distancieren van die ploeg van verliezers. Bart De Wever die toch een brillant politicus is laat die "loosers" begaan terwijl ze elkaar in de haren zitten zoals in een Tarantino bis, voor minder begaafden. Vlaams belang laat zijn primaire ideologie (?) niet varen en behoudt de controle over zijn fascistisch radicaal anti-Belgisch agenda.

De federale regering zit opgescheept met de Ecolo/Groen kater. De Groenen gedragen zich als een verzameling nihilisten die, bewust of niet, een sabotage strategie voorstellen die berust op onverantwoorde vooropstellingen. De volgende verkiezingen zullen Groen bijna zeker afstraffen. De verkeerschaos, de prijs van de energie, de dolle fietsers, gaan zwaarder doorwegen dan de idyllische kern uitstap Disney verhaaltjes, die ondertussen achterhaald zijn.

Naar 2024 toe zijn alle partijen druk bezig met een ¨face lift¨. Vooral Vooruit moet klare taal spreken. De Katholieke zuil heeft geen bestaansreden meer. De  Liberalen zitten tussen twee stoelen, een pragmatische Vlaamse vleugel en een ideologische Franstalige sterke tegenpool. De Waalse Socialisten hebben een overtuigende leader maar hebben het moeilijk om hun reputatie van omkoopbaarheid kwijt te spelen. De Waalse water katastofe en opvolging hebben dit slecht imago alleen maar scherper in de kijker gesteld.

De regering De Croo zal het hard te verduren hebben met opposities die hun verlies aan geloofwaardigheid zullen proberen te verbergen achter een permanente loopgraaf strategie. De nood aan een federale kieskring en sectoriele herfederalisering begint de gesprekken te overheersen. Het taboe is voorbijgestreefd en ¨meer Belgie" is niet langer onbespreekbaar. De unitaire staat van gisteren behoort tot het verleden, maar een afslanking van het verwerpelijk hedendaags model komt zeker op het agenda.

In 2030 is Belgie 200 jaar oud. Normaal wordt uitgekeken naar initatieven om deze verjaardag in de verf te zetten. Dit zou best worden gedaan via voorstellen voor stedelijke herordening en urbanisatie (Brussel), voor een gestroomlijnde opvang van migranten en voor unitair optreden ivm.dossiers die iedereen aanbelangen (handel, gezondheid, economie, klimaat,onderwijs enzv.). Vooraleer te beginnen overwegen grandioze projecten neer te ztten noeten bestaande toestanden  eerst worden hersteld en onderhouden. Europa verdient een beter welkom dan de walgelijke treinstations Noord en Zuid stations (een schande). De Musea, gebouwen en wegdek (o.m. Paleis, Place Royale) worden onwaardig voor elemetair zelf respect.  Staatssecretaris Dermine heeft daar waarschijnlijk een pertinente visie over.

Belgie is te dikwijls als de Rode duivels, een stel brillante individuen die te zeldzaam samen spelen....Quod erat demonstrandun.

 

No comments:

Post a Comment