Monday, January 24, 2022

ONS LAND

Iedereen is nu stilaan vertrouwd met de allergie aan alles wat Belgisch klinkt in de psyche van Homans, Bourgeois &  Co. Binnen de Vlaamse regering wordt daarom  gewerkt aan een Vlaamse "Niebelungen historiek".

Vlaamse media beginnen nu de Belgische moeilijkheid te omzeilen door te refereren naar "ons land". Er wordt gescgreven over Frankrijk of de Verenigde Staten, maar Belgie wordt dan plotseling her-uitgevonden als "ons land". De voetbal is voorlopig nog vrijgesteld van deze spraak-Anschluss. Cyclo-cross is totaal ingepalmd door bodem, modder en leeuwenvlaggen.

Wat gaat gebeuren met het nieuw Antwerps Museum is een andere klus. De allergie aan "belgisch" zal voorzeker leiden tot de meest onwaarschijnlijke referenties. Vele kunstenaars hebben nu al laten weten niet gevonden te zijn voor een  Heimat verkaveling.

Jan Jambon is de belichaming van kultuur op zijn Vlaams, waarin  de groene gordel en de zangfeesten overheersen . Hij kan daarbij rekenen op de steun van de vendelzwaaiers van Vlaams belang. 

 Tuymans en Delvoye o.a. moeten er het hunne over denken.

No comments:

Post a Comment