Saturday, May 7, 2022

JOACHIM COENS

Niet nodig om een cd&v te zijn (de laatste partij der Mohikanen) om toch voorzitter Coens een echte gentleman te noemen. Helaas bleef hij altijd "spooked"door zijn geruite jas die hem ergens tekende als een verdwaalde tragi-komische verschijning toen hij gepaard was met de levensgevaarlijke Georges Louis Bouchez.

De teleurgang van de katholieke zuil is niet langer te stoppen. Ook Sammy Mahdi die beter past in het Bouchez/Rousseau genre zal het nochtans moeilijk hebben om het saai imago van zijn partij nog kwijt te spelen. Onverdiend ergens want de Ministers van Binnenlandse Zaken en Financien, "uitgezonden" door Joachim Coens presteren .

Een mega poltieke verkaveling is niet langer ondenkbaar. Het laatste Iris feest was daarvoor een waarschuwing. Plotseling dook daar opnieuw een excellentie op, met de zoveelste totaal vergeten en overbodige Brusselse bevoegdheid, waarin de Franstaligen specialiseren (Plus on est de fous....).

Joachim  Coens was "the wong man for the current mood". De kiezer vandaag wordt meer aangesproken door de "hoodies" of de haartooi dan door de wezenlijke boodshap. Egbert Lachaert, een andere gentleman, moet er een les uittrekken. "Entertainment" weegt zwaarder dan inhoud (Trump leeft!)...vooral in  Vlaanderen.


No comments:

Post a Comment