Saturday, July 9, 2022

PETRA DE SUTTER en ELIO DI RUPO

Beide politici hadden een "dubbelgesprek" in De Morgen ( 9/07/22). Het komt sympathiek over. Er wordt niets openbarend of opmerkelijk gezegd. Het klinkt allemaal een beetje te braaf. Ja, het is Belgisch en weinig kasten zullen leeg lopen als gevolg van die gezellige babbel.

Weliswaar verdien beiden respect  voor hun hoffelijkheid en filosofische afkeer voor het ultra conservatieve gedragpatroon dat overal terrein wint. Zij vertegenwoordigen morele en politieke beschaving . Belgie is zeldzaam een uitblinker of voorloper, maar het heeft toch zijn eigen manier om mensen te betrekken. Het is soms moeilijk, vooral wegens de opgelegde afschuwelijke bestuursvorm, die soms leidt tot een soort algemene coma.

Beiden leverden het bewijs dat een openhartig gesprek mogelijk blijft. Het moet beter worden, ondersteund door de jongere generaties die nu beter kunnen inschatten wat (nog) beter kan. De voorbeelden hier en in het buitenland zijn legio.

Petra en Elio ( verontschuldiging voor de familiariteit) zijn personen met wie het zeker plezierig zou zijn gewoon op een terrasje te filosoferen...

No comments:

Post a Comment